Escola Valenciana impulsa el Voluntariat pel Valencià a dotze instituts

La iniciativa pretén potenciar l’ús de la llengua a les aules

Escola Valenciana ha impulsat aquest 2023 el projecte “Voluntariat pel Valencià” a 12 instituts d’arreu del País Valencià, una iniciativa pionera que té l’objectiu de promoure l’ús del valencià dins dels centres educatius. Alhora que es treballen les competències lingüístiques de l’alumnat, principalment la parla i la conversa, per tal de millorar la fluïdesa verbal.

El “Voluntariat pel Valencià als IES” naix com a resposta a les “necessitats manifestades per la comunitat educativa” en referència a impulsar l’ús del valencià entre l’alumnat als IES i tenint en compte les últimes estadístiques, “on trobem que cada vegada hi ha més persones que coneixen el valencià, però menys valencianoparlants”.

Els centres participaran en el projecte són l’IES Escultor Badia de Foios (l’Horta Nord), Escuela2 de La Canyada (Valencia), Col·legi Sant Vicent Ferrer – FESD de Sagunt (el Camp de Morvedre), l’IES Eduardo Merello del Port de Sagunt (el Camp de Morvedre), l’IES La Vall de Segó de Benifairó de les Valls (el Camp de Morvedre), l’IES Lloixa de Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí), l’IES L’Arabí de l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa), l’IES Albal (l’Horta Sud), l’IES Camp de Morvedre de Sagunt (el Camp de Morvedre) i l’IES Benicalap de València.

El projecte està dirigit a tot l’alumnat d’aquests dotze centres que vulga participar. Els centres treballaran amb Escola Valenciana per a formar les parelles entre l’alumnat: una persona ensenyant i una persona aprenent, sempre baix la tutorització del professorat. Les trobades tindran lloc al centre i dins de l’horari lectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: