Escola Valenciana presenta el 17é Disc de la Música en Valencià

L’entitat aposta per un àlbum en format digital pels nous hàbits de consum i criteris de sostenibilitat 

Escola Valenciana ha presentat El Disc de la Música en Valencià. Volum 17, un compilatori amb més de 40 cançons d’artistes i grups que empren el valencià en les seues creacions musicals. L’àlbum, d’accés lliure a través de Bandcamp, Youtube i Spotify, inclou un ampli ventall d’estils i propostes musicals: rock, música d’arrel tradicional, cançó d’autor/a, rap, pop i electrònica…

Escola Valenciana va crear La Gira El Festival Itinerant de Música en Valencià en 2006 i, paral·lelament, va començar a editar, en format físic, El Disc de la Música en Valencià, conegut popularment com el disc de La Gira. Enguany, però, només es difondrà per mitjà de les plataformes digitals, novetat que el coordinador del projecte, Voro Golfe Cervera, ha atribuit “als canvis de costums del públic a l’hora d’escoltar música i a criteris de sostenibilitat”. Amb aquest nou gir, “hem volgut donar suport a les nostres músiques, amb el vistiplau d’artisites i grups, per posar en relleu la varietat i la vitalitat de l’escena musical valenciana i en valencià”, ha explicat la presidenta de l’entitat, Alexandra Usó i Cariñena.

El 17é Disc de la Música en Valencià compta amb la col·laboració d’Smoking Souls, El Diluvi, Xavi Sarrià, JazzWoman, Auxili, Tito Pontet, Neus Ferri, Apologia, Askama, Tenda, L’actor secundari, L’últim europeu, L’Home Brut, Esther, Mugroman, Besugo, la Ruba, Essència, Malparlat, Tesa, Pupil·les, Cactus, Aina Palmer, Carraixet, Marala, Titana, Musicants, Tradifusió, Marta Margaix, Feliu Ventura, Clara Andrés, Andreu Valor, Kela, Marco Pompero, La Pepa, Rafa Xambó, Marta Cortell, Bertomeu, Dani Miquel, Marcel el Marcià, Canta Canalla i Trobadorets. 

“La diversitat estilística del disc reflecteix la nostra realitat musical, una circumstància que també estem comprovant en els concerts de La Gira de 2023, la qual se celebra des de març fins a juny, al voltant de les Trobades d’Escoles en Valencià, amb més de 15 concerts arreu de la geografia valenciana, en els quals participen al voltant de 30 artistes diferents”, ha afegit el tècnic de La Gira, Carlos Cabello. 

El disc inclou temes publicats entre els últims mesos de 2021 i tot el 2022. Segons el dissenyador d’Escola Valenciana i autor dels discos i cartells de La Gira Cèsar Amiguet, “els grups han variat la manera de presentar al públic les seues novetats musicals: si fins fa uns anys, la majoria d’artistes editaven LP’s, ara s’inclinen majoritàriament pels EP’s o els senzills. El volum 17 reflecteix perfectament aquesta realitat”.

La Gira és el projecte d’Escola Valenciana que promou les propostes musicals en valencià arreu del territori. Inclou El Disc de la Música en Valencià, els concerts de les Trobades d’Escoles en Valencià i el Fesfoc, concert de les Fogueres d’Alacant, així com els festivals Fescamp i Feslloc. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: