Gràcies per baixar al carrer i participar!

Des d’Escola Valenciana volem reconéixer i agrair el suport ciutadà massiu en les mobilitzacions per l’escola pública i en defensa de la llengua de les darreres setmanes. La vaga del 23 de maig representa la primera passa per a aturar, entre totes, les polítiques regressives i valencianofòbes del govern valencià, integrat per PP i VOX. 

La llei Rovira agreuja la situació de bilingüisme asimètric que patim al territori; vulnera el dret del nostre alumnat a dominar les dues llengües oficials, amb la manca d’oportunitats que això comporta; obstaculitza la normalització del valencià a qualsevol àmbit i espai, a més de legitimar el maltractament que rebem la ciutadania valencianoparlant cada dia a casa nostra. Així, no acceptarem les pèrdues polítiques i socials implícites a la seua aplicació. 

Ara més que mai, necessitem la força de totes per a garantir els drets i les llibertats de la ciutadania valenciana. Feu-vos amb la samarreta de Sí al valencià; participeu en les assemblees informatives dels vostres centres, barris o municipis; acudiu a les Trobades d’Escola Valenciana, promoveu accions per la llengua a les vostres comarques; feu costat el nostre treball per l’escola en valencià i la igualtat lingüística com activistes de quota o amb aportacions econòmiques puntuals. 

Per la nostra llengua, per la nostra cultura, pel nostre futur! 

Fem poble, parlem valencià! 

Amb el suport de: