Tria Valencià

Accions d’Escola Valenciana, amb la col·laboració d’altres entitats, com la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic, Famílies pel Valencià i les Unitats per l’Educació Multilingüe d’Alacant (UA), València (UV) i Castelló (UJI), per tal de mobilitzar la comunitat educativa davant la votació per part de les famílies de la llengua vehicular de l’ensenyament convocada per la Conselleria d’Educació en aplicació de la Llei Rovira. La nova llei d’educació arracona el valencià, vulnera els drets lingüístics de l’alumnat i complicarà, també, la tasca docent i organitzativa dels centres educatius.


Properament!

Claus de la nova llei educativa



Més anàlisi



Percentatges i ratio


Les vulneracions dels drets lingüístics de la Llei Rovira


Tria valencià, tria drets


“Llei de llibertat educativa: perspectives i reptes del futur”


Beneficis d’aprende en valencià

Davant la tria per part de les famílies de la llengua vehicular de l’ensenyament que tindrà lloc pròximament, us animem a tindre en compte els arguments següents per a triar amb tota la informació i que repenseu sobre el que serà millor pels nostres fills i filles.

La tria de la llengua vehicular condicionarà el futur dels nostres fills i filles i, per tant, és molt important que ens parem a reflexionar sobre el que estem triant i sobre els beneficis que té estudiar en valencià, un model d’èxit ple d’oportunitats de futur.

És per això que us demanem que llegiu atentament aquestes consideracions i les difoneu entre les famílies.


Marca’t el sí

La campanya Marca’t el sí en valencià, castellà, rumà, àrab, anglès, italià, francès, berber i urdú.


Jornada de formació d’activistes

Jornada de formació per activistes amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre la votació i de desenvolupar arguments a favor de l’ensenyament en valencià.

Amb la col·laboració de les Unitats per l’Educació Multilingüe d’Alacant (UA), València (UV) i Castelló (UJI).

Els arxius de la sessió estan disponibles. Sol·liciteu-los! Contacte: comunicacio@fev.org


Taula redona 4D: “Tenim dret a una escola en valencià”


Conta’ns!

Volem conéixer els motius pels quals escolliu estudiar, treballar, viure, estimar… en valencià. Enregistreu un vídeo breu, publiqueu-lo i etiqueteu-nos a les xarxes socials perquè en puguem fer més difusió.

Hi podeu afegir les etiquetes #AlarmaActivista #EnsPlantemPelValencià #TriaValencià

Visiteu i compartiu la galeria de vídeos


Reunions informatives

Organitzeu-vos i convoqueu assemblees als vostres barris, municipis i comarques.


Respon al procediment de consulta pública de la llengua base

Fem una crida a la comunitat educativa i a tota la ciutadania perquè expresseu el rebuig al procediment de consulta per a triar la llengua base aplicable a partir del curs acadèmic 2025-2026. La proposta de text que podeu incloure és la següent:

“Demanem la retirada d’aquest projecte normatiu. En finalitzar l’educació bàsica, l’administració educativa té l’obligació legal de garantir que tot l’alumnat assolisca el domini ple i equivalent en valencià i en castellà. Amb aquesta mesura la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació eludeix la seua responsabilitat.”

El termini per a presentar PROPOSTES acaba el 30 de novembre. Podeu tramitar-les ací.

ACTUALITZACIÓ

Més de 900 al·legacions contra la Llei Rovira

El procés d’al·legacions de la Conselleria d’Educació sobre el procediment de consulta pública per a triar la llengua base de l’esenyament a partir del curs acadèmic 2025-2026 ha registrat 968 queixes ciutadanes.

Concretament, 873 demanen la retirada, 26 amb opinions relatives a l’aplicació de la Llei, 64 amb aportacions sobre la presència que ha de tindre les dues llengües oficials i la resta sobre altres temes.

Gràcies a totes les persones que heu participat amb el text proposat per Escola Valenciana. Continuem amb accions per a acabar amb aquesta llei que suposa una vulneració dels drets de les famílies valencianoparlants.


Amb la col·laboració de: