EscolaLAB

El laboratori de projectes innovadors i en valencià d’Escola Valenciana

Quantes idees no veuen la llum mai per falta de suport, estructura o finançament?

Des d’Escola Valenciana pensem que és el moment que ens unim i fem xarxa. Si cada Activista pel Valencià s’involucra, aconseguirem, de forma col·lectiva, fer possibles molts d’aquests projectes i idees.

Amb aquesta idea, Escola Valenciana va llançar EscoLab (2021-2023), la plataforma de micromecenatge especialitzada a fer possibles projectes culturals i socials de promoció del valencià.

Aquest espai ha permés fer aportacions a projectes concrets d’Escola Valenciana o de les seues coordinadores. També que Activistes pel Valencià i qualsevol persona proposaren projectes i iniciatives noves i, en cas que assoliren suficient finançament, pugueren anar endavant.

Entitats, grups de persones, associacions o persones individuals podien presentar el seu projecte i intentar assolir finançament per a les seues iniciatives en valencià. Amb aquesta plataforma, Escola Valenciana pretenia ser promotora de projectes en valencià, ja siguen culturals, musicals, audiovisuals, socials… I oferir aquesta plataforma logística perquè els projectes proposats pugueren eixir endavant.

EscolaLAB en xifres:

7

Projectes

895

Mecenes

30.283

Euros recaptats

Projectes activats gràcies a EscolaLAB:

Copa Masclet (2023)

Primer torneig de futbol sala a València amb retransmissió íntegrament en la nostra llengua.

Festival d’Alger (2023)

Festival d’arts escèniques amb seu a Otos, València. Creat per apropar una nova forma de fer i veure teatre. Fem teatre, fem poble.

El Recapte (2022)

El podcast de la vida bona. Un espai de trobada i guia per a adults semifuncionals sobre sostenibilitat, alimentació i molt més.

Pelletes tornarà! (2022)

La Revolució del Petroli. És hora de recuperar la història lluny de mites i mentides

Un Món de Paraules 2.0: El valencià és divertit!
(2021)

App per a practicar l’ortografia del valencià i ampliar el vocabulari amb activitats interactives, destinada als xiquets/es de 7 a 13 anys

L’Squad d’Aitor i Júlia
(2021)

Volen formar un equip amb qui triomfar a Twitch i TikTok. Acompanya’ls en el procés de càsting per trobar els millors creadors en valencià

Guillem, nosaltres no t’oblidem!
(2021)

L’Associació Cultural Bassot vol retre homenatge a Guillem Agulló amb una sèrie d’actes al seu poble

Les notícies sobre EscolaLAB:

EscolaLAB als mitjans:

Amb el suport de: